Utilities 4

Utilities 4

Utilities Manager

Grolsche Bierbrouwerij maakt vaart met haar duurzame doelstellingen. De waterfootprint is sinds 2008 met 23 procent gedaald en staat nu op 3,4, waarmee Grolsch een keurige middenmoter in de brouwerijwereld is.

Hannover Messe

De Hannover Messe is dé technologiebeurs die onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietechniek laat zien. Egbert Klop van Industrial Energy Experts bezochtde beurs en maakte verslag van opvallende technische trends en ontwikkelingen.

Interview

Nu duurzame productie hoog op het prioriteitenlijstje staat van industriële bedrijven, krijgt ook waterbehandeling meer aandacht. Er is namelijk nog heel wat te winnen op het gebied van koelen ketelwaterbehandeling en afvalwaterzuivering. Nieuwe technologie kan zowel kosten drukken als de ecologische voetafdruk verkleinen.

Process control leidt waterwereld industrie 4.0 in

De uitdagingen voor de industrie en waterwereld zijn fors: specialistische kennis neemt af en tegelijkertijd wordt het uiterste van de assets gevraagd. Procesautomatisering biedt voor beide uitdagingen een oplossing en maakt het mogelijk om de grenzen nog verder op te zoeken.

Evides gebruikt restwarmte Huntsman voor demiwater

Evides Industriewater en Huntsman openden onlangs de warmtekoppeling tussen de koelsystemen van Huntsman en het demiwater van Evides Industriewater. Deze warmtekoppeling geeft een substantiële besparing van fossiele brandstoffen in het petrochemisch cluster in de Botlek. De samenwerking kan een jaarlijkse CO2-besparing van vijftienduizend ton opleveren.

Ontwikkeling offshore windparken in stroomversnelling

In het Energieakkoord is overeengekomen dat vanaf 2026 geen subsidies meer zullen worden verstrekt voor de aanleg van windparken. De trenddaling van de aanbesteding van Borssele 1 en 2 van respectievelijk DONG en Shell belooft een versnelling van die subsidiegrens.

Share This